Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،عزت الله مهرآوران از جمله بازیگران مجرب ژانر کمدی است و تا پیش از «لیسانسه ها» در فیلم‌ها و سریال‌های طنزی همچون هتل پیاده رو، پیامک از دیار باقی، دزد و پلیس، مومیایی ۳ و مرد عوضی به ایفای نقش پرداخته است.

او در سریال لیسانسه‌ها ایفاگر نقش عباس آقا، پدر حبیب یکی از سه جوان اصلی قصه است؛ کاراکتری که هر چه می‌گذرد نقشش پررنگ‌تر می‌شود و حتی به لحاظ جذابیت، از برخی شخصیت‌های اصلی هم سبقت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرآوران معتقد است که امثال عباس آقا در جامعه فراوان هستند، اما پرداخت هوشمندانه و متفاوت سروش صحت به این کاراکتر و لحاظ ریزه کاری‌ها و جزئیات، باعث جذاب شدن شخصیت او برای مخاطبان شده است.

این بازیگر بازخورد‌هایی را که از بابت بازی در نقش عباس آقا از سوی مردم دیده، فوق العاده توصیف می‌کند و می‌گوید که این حجم از واکنش‌های مثبت غافلگیرش کرده است. مهرآوران سریال لیسانسه‌ها را یک اتفاق در تلویزیون می‌داند و تاکید می‌کند که دست اندرکاران این سریال و در راس شان سروش صحت نمی‌خواسته اند فقط مخاطب را بخنداند، بلکه قصد داشته اند تا او را به تفکر هم تشویق کنند. این بازیگر پیشکسوت همچنین اظهار امیدواری می‌کند که امکان ساخت سریال‌هایی همچون لیسانسه‌ها در تلویزیون هر چه بیشتر فراهم شود.

این شب‌ها آی فیلم ۲ سریال لیسانسه‌ها را برای مخاطبان تاجیک و افغان فارسی زبان خود به روی آنتن دارد. به همین مناسبت گفت و گویی داشته ایم با عزت الله مهرآوران بازیگر نقش عباس آقا در این مجموعه جذاب و دیدنی امیرحسین رستمی، هوتن شکیبا، امیر کاظمی، بهنام تشکر، بیژن بنفشه خواه، متین ستوده، رویا میرعلمی، کاظم سیاحی، سیاوش چراغی پور و مهران رجبی از جمله دیگر بازیگران سریال لیسانسه‌ها هستند.

بدون تردید عباس آقا یکی از کاراکتر‌های دوست داشتنی سریال لیسانسه‌ها است که حتی از برخی شخصیت‌های اصلی هم جذاب‌تر به نظر می‌رسد.
شخصیت‌های سریال لیسانسه‌ها و از جمله عباس نقوی که من نقشش را بازی می‌کردم در جامعه و در میان اطرافیان قابل مشاهده هستند، ولی هرگز به این شکل که در لیسانسه‌ها دیدیم ارائه نشده بودند. همین متفاوت بودن هم باعث شد که بتوانند در بین مردم جا باز کنند و محبوب مخاطبان شوند. همه کاراکتر‌های سریال برای مخاطب باورپذیر هستند، چرا که مخاطب شبیه آنان را در اطراف خود دیده است. منتها پرداخت متفاوت به این شخصیت‌ها نقطه قوت سریال محسوب می‌شود. عباس آقا هم از جنس همین آدم هاست با این تفاوت که برخی از ریزه کاری‌ها و جزئیات شخصیتی او بارز شده است. او در ابتدا به عنوان پدر حبیب، یکی از سه جوان اصلی سریال حضور دارد، اما به مرور زمان و به خصوص پس از فوت همسرش، نقشش در قصه پررنگ‌تر می‌شود.

خودتان کدام یک از وجوه شخصیتی عباس آقا را دوست داشتید؟

خونسردی او را خیلی می‌پسندیدم. عباس آقا با یک بی تفاوتی خاصی با اتفاقات روزمره زندگی اش و آنچه در اطرافش می‌گذرد برخورد می‌کند و رفتارش با فرزندانش هم خیلی جالب است، به خصوص با حبیب.

 مردم هم این کاراکتر را خیلی دوست داشتند و یکی از محبوب‌ترین‌های لیسانسه‌ها بود.

به هر حال این شخصیت در لیسانسه‌ها حضور داشت و نقشش در فوق لیسانسه‌ها حتی پررنگ‌تر هم شد. در تمام این مدت هم توانست جذابیتش را حفظ کند. مردم آن قدر کاراکتر‌های سریال لیسانسه‌ها را دوست داشتند که آن‌ها را تا فوق لیسانسه‌ها همراهی کردند. سریال در بین مردم تماشاگران بسیاری داشت. بازخورد‌های خیلی خوبی از مردم گرفتیم، آن قدر که حتی خودمان را هم غافلگیر می‌کرد.

 علت این حجم از جذابیت و توانایی جذب مخاطب سریال لیسانسه‌ها را در چه عواملی می‌بینید؟

در حقیقت سریال لیسانسه‌ها در ژانر طنز و کمدی یک اتفاق بود که از طریق سروش صحت اجرا شد. عوامل این سریال و در راس شان سروش صحت می‌خواستند بگویند که می‌شود این نوع طنز را هم در تلویزیون برای مردم ساخت و آن‌ها را خنداند. آقای صحت هنرمند طنازی است و به دلیل شناخت کاملی که از مقوله طنز دارد توانست سریال لیسانسه‌ها را مردمی‌تر کند.

مخاطب در سریال لیسانسه‌ها به نوعی شاهد یک نوع طنز جدید است که اتفاقاً می‌تواند با آن ارتباط هم برقرار کند، موافق هستید؟

بله، سریال لیسانسه‌ها یک اتفاق جدید است و نگاه جدیدی به این ژانر دارد. برخی از ساختارشکنی‌هایی را در این سریال می‌بینیم که قبلاً کمتر شاهدش بوده ایم، مثلاً نوع نگاه به مسئولان یا معتادان یا حتی ازدواج افراد میانسال. نگاه جدید سروش صحت به اتفاقات اجتماعی از زاویه طنز باعث جذاب شدن سریال لیسانسه‌ها شده است. در این سریال با اقشار مختلف جامعه از مسئولین گرفته تا معتادان شوخی شده است بدون این که باعث دلخوری شود. از طرف دیگر، لیسانسه‌ها قرار نیست به هر قیمتی مخاطبش را بخنداند، بلکه در پشت هر دیالوگ، نوعی تفکر پنهان است. در لیسانسه‌ها به جزئیات و ریزه کاری‌ها توجه ویژه شده و اتفاقاً همین جزئیات است که برای بیننده جذاب به نظر می‌رسد و باعث خنده اش می‌شود. داستانک‌ها در لیسانسه‌ها حرف اول را می‌زند؛ داستانک‌هایی که پرداخت خیلی خوبی نسبت به آن‌ها صورت گرفته است. آقای صحت توانست با خلاقیت و هوشمندی که دارد از آدم‌های معمولی تصویری جدید را به نمایش بگذارد. او همچنین توانست اتفاقات خیلی ساده و معمولی را به شکل جذابی پردازش کند.

 خودتان به عنوان یک بازیگر کارکشته که بازی در قالب نقش‌های کمدی را در کارنامه دارد چه نوع طنزی را می‌پسندید؟

طنزی که فاخر باشد و فقط به دنبال خنداندن مخاطب نباشد، بلکه بخواهد تا او را به فکر و اندیشیدن هم ترغیب کند. فکر می‌کنم سریال لیسانسه‌ها در این موضوع کاملا موفق بود و فقط نمی‌خواست مخاطبانش را بخنداند. امیدوارم امکانات ساخت آثاری مثل لیسانسه‌ها در تلویزیون فراهم شود و مردم بتوانند دوباره چنین سریال‌های جذاب و ماندگاری را تماشا کنند.

به نظرتان سریال لیسانسه‌ها می‌تواند برای مخاطبان تاجیک و افغان فارسی زبان آی فیلم۲ هم جذاب باشد؟

خواه ناخواه از طریق زبان مشترک می‌تواند جذاب باشد، اما به لحاظ فرهنگی شاید اختلافاتی باشد. به هر حال آن‌ها سبک زندگی دیگری را دارند.

خودتان مخاطب آی فیلم هستید؟

بله، می‌بینم. آی فیلم شبکه خوبی است و کسانی که موفق نشده اند سریال‌ها را ببینند می‌توانند از طریق آی فیلم فرصت تماشا پیدا کنند. بعضی از سریال‌ها هم که تماشای دوباره اش خالی از لطف نیست، مثلاً خودم تکرار سریال «وضعیت سفید» را که ۱۵ سال از ساختش می‌گذشت از آی فیلم دیدم.

 این روز‌ها چه می‌کنید و مشغول چه کاری هستید؟

این روز‌ها مشغول بازی در سریال «بچه مهندس۴» هستم. اگر نگویید که فلانی چرا اینقدر پرکار است بعد از بچه مهندس ۴ در سریال «مرداب» به کارگردانی آقای شهرام شاه حسینی و فیلم سینمایی «خوب بد جلف۳» به تهیه کنندگی آقای محسن چگینی بازی خواهم داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رسانه ملی سریال تلویزیونی سریال لیسانسه ها لیسانسه ها لیسانسه ها برای مخاطب یک اتفاق عباس آقا سریال ها شخصیت ها سروش صحت آی فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۱۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود

بنی‌عباس در آغاز کار به امام صادق (ع) پیشنهاد پذیرش خلافت دادند اما حضرت خلافتی که از مسیر بنی عباس و آدم‌کشی، جنایت، دروغ و خدعه به دست بیاید را نپذیرفت. این یکی از تفاوت‌های ائمه با دیگران است که دنبال این نیستند که تحت هر شرایطی به قدرت برسند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم سعید طاووسی مسرور، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در نشستی با عنوان «امام صادق(ع) و مسئله حکومت» طی سخنانی افزایش تعداد شیعیان در زمان امام صادق (ع) و سیره آن حضرت در مواجه با قیام‌های آن دوران پرداخت.

بخش‌هایی از سخنان این استاد دانشگاه را می‌خوانید:

ولادت امام صادق(ع) در سال 80 هجری و شهادت ایشان در سال 148 هجری رخ داد. از سال 83 تا 132، مصادف با دوره بنی امیه و خلفای ستمگری است که البته بعد از هشام، بنی امیه دچار ضعف شده و در سال 132، بنی امیه با کشته شدن مروان حمار ساقط می‌شود.

نکته مهم این است که دوره ضعف بنی‌امیه برای امام صادق (ع) بسیار مغتنم بود چون آنها دیگر نمی‌توانستند فشار زیادی به امام بیاورند لذا امام صادق(ع) هم از سقوط بنی امیه و هم تثبیت بنی عباس، نهایت استفاده را کردند چون فرصت ارزشمندی برای ایشان رخ داد.

گسترش مکتب شیعه در دوران امامت امام صادق (ع)

در زمان امام صادق(ع) تعداد شیعیان زیاد شد در حالی‌که این تعداد مثلاً در زمان امام حسن (ع) کم بود تا جایی که فرزندان آنها حتی امکان ازدواج با شیعه را نداشتند. بنی عباس، سال‌ها از هر راهی حتی راه‌های غیرشرعی و خدعه و نیرنگ استفاده کردند تا بتوانند بنی‌امیه را کنار بگذارند. آنها از روایات نبوی نیز سوء استفاده می‌کردند و حتی شروع به کشتار سادات کردند.

بنابراین لازم است این دشمنان اهل بیت (ع) را به خوبی بشناسیم که البته افراد بی‌سوادی نبودند و بسیاری از آنها از جمله مهدی، هادی و هارون، محدث بودند و برخی از آنها با علما مناظره می‌کردند.

 

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است

 

بنی‌عباس، موقع روی کار آمدن به امام صادق (ع) پیشنهاد پذیرش خلافت دادند اما امام(ع)، خلافتی که از مسیر بنی عباس و از راه آدم‌کشی، جنایت، دروغ و خدعه به دست بیاید را نمی‌تواند بپذیرد چون اگر پیشنهاد آنها را می‌پذیرفت چه جوابی در قبال تاریخ داشت؟ این از تفاوت‌های ائمه ما با دیگران است که قدرت برای آنها موضوعیتی ندارد و دنبال این نیستند که تحت هر شرایطی به قدرت برسند و آن را حفظ کنند.

اگر امام حسن (ع) صلح کرد به این دلیل بود که اگر چنین کاری انجام نمی‌داد تشیع از بین می‌رفت هرچند که برخی از افراد، او را به خوار کردند شیعیان متهم کردند اما این سیاستی مثبت از جانب ایشان بود. بنابراین نباید سیاسی‌کاری به معنای منفی انجام دهیم چراکه واقعیت این است که خلافتی که از مسیر بنی‌عباس به دست بیاید مشروع نیست. از سوی دیگر مردم آماده پذیرش چنین چیزی از جانب امام صادق (ع) نبودند.

قیام‌‌های سادات حسنی علیه عباسیان

بنده تعجب می‌کنم که سر کلاس درس، برخی دانشجویان می‌گویند در چنین شرایطی هدف وسیله را توجیه می‌کند اما شهید بهشتی می‌گوید، با استفاده از پلکان حرام، کسی به پشت بام حلال نمی‌رسد. مطلب دیگر اینکه قیام‌‌های سادات حسنی علیه عباسیان را در آن دوران شاهد هستیم که می‌گفتند اینها دروغ گفتند و خدعه و نیرنگ به کار بردند و اسم اهل بیت(ع) را آوردند و عنوان ما را غصب کردند بنابراین قدرت باید در دست خاندان علی باشد نه آل عباس. البته امام صادق(ع) در قیام‌های محمد نفس زکیه و برادرش ابراهیم شرکت و همراهی نمی‌کند.

 بعد از واقعه عاشورا، برخی گمان کردند تنها درسی که می‌شود از حسین بن علی(ع) گرفت فقط مبارزه مسلحانه است که زیدیه نمونه بارز آنهاست اما مگر امام حسین (ع) در تمام زندگی‌اش فقط قیام مسلحانه داشته است؟ این انسان، 57 سال عمر کرد و بیست سال از آن را در صلح با معاویه بود.

چه کسی گفته است در هر شرایطی باید قیام کرد؟ ما باید ببینیم آیا چنین قیامی، نتیجه‌ای در پی دارد؟ امام حسین(ع) وقتی مشاهده کرد خلافت در حال تبدیل به سلطنت است قیام کرد و شهید شد. بنابراین مسیری که ائمه ما رفتند ادامه فکر و فرهنگ و معرفت حسینی بود اما مسیری که زیدیه در پیش گرفت این بود که در هر حالی باید قیام کرد و این منطقی نیست لذا امام صادق(ع) قیام زید را تأیید نکرده است.

 

اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام

 

پشتوانه معرفتی در قیام‌ها

خط امام در آن زمان خط قیام نبود در حالی‌که زیدیه می‌گفتند امامی که در خانه بماند و درس بگوید به درد نمی‌خورد. آنها می‌گفتند جعفر بن محمد، اعتقادی به جهاد ندارد در حالی‌که امام صادق(ع) می‌گفتند من به جهاد اعتقاد دارم اما علم خودم را در کنار جهل آنان نمی‌گذارم. در قیام فخ در زمان امام کاظم(ع)، یکصد سید به شهادت رسیدند اما آیا در مکه و در حرم خدا، کسی قیام می‌کند آن هم در مقابل لشکر عباسی؟ بنابراین قیام‌های بدون معرفت، کور و بی‌هدف و سطحی، اثری در پی ندارد.

زمانی که زیدیان وارد قیام شدند از نظر فقهی وابسته به مکتب ابوحنیفه شدند. خود زید می‌گفتند امام صادق (ع) فقط در احکام، امام ماست. آنها در کلام یعنی عقاید نیز وابسته به معتزله شدند چون باز هم از اهل بیت(ع) فاصله گرفتند. پشت هر قیامی باید یک معرفت باشد مثلاً انقلاب اسلامی بر اساس پشتوانه معرفتی ولایت فقیه شکل گرفت لذا موفق شد.

فرض کنید اگر شرایط مهیا بود و امام صادق(ع) در دوران پس از بنی‌امیه به خلافت می‌رسید آن وقت چه اتفاقی می‌افتاد؟ در روایت شریفی از امام صادق آمده است بنی امیه و بنی عباس نمی‌خواهند دین را در جامعه رواج دهند. حال آیا امام صادق اگر به قدرت می‌رسید می‌توانست با استفاده از همان روش‌ها، دین را در جامعه ترویج کند؟ در این صورت چه تفاوتی بین امام صادق (ع) و بنی امیه وجود دارد؟ شیخ صدوق در کتاب شریف «الخصال» این حدیث را نقل کرده است و نکات مهمی هم در آن وجود دارد.

گفته شده آنهایی که بالاترند باید بر آنهایی که پائین‌تر هستند آسان بگیرند و با مدارا رفتار کنند. سپس به این داستان اشاره می‌شود که شخصی مسلمان می‌شود و سپس دوست مسلمانش به او می‌گوید برویم نماز صبح بخوانیم و پس از نماز می‌گوید حالا تعقیبات نماز را بخوانیم، سپس شروع به مباحثه می‌کنند تا اینکه نزدیک نماز ظهر و عصر می‌شود، این روند ادامه پیدا می‌کند تا اینکه نوبت به نماز مغرب و عشاء می‌شود. طرف ناراحت می‌شود و می‌گوید این چه دینی است که شما دارید؟

امام صادق (ع) می‌گوید این گونه نکنید چون باعث می‌شود مردم از دین زده شوند. این کاری است که بنی امیه انجام داده و با شمشیر با مردم سخن می‌گفتند اما ما نباید تصویری خشن از اسلام به نماش بگذاریم. در سکانس آخر فیلم «محمد رسول الله» از مصطفی عقاد که مربوط به فتح مکه است ابوسفیان می‌گوید این پیروزی از قلب‌ها وارد شد نه از دیوارها.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • روایت ستاره جذاب «مست عشق» از ورودش به بازیگری
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات از استان کرمانشاه
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • لحظاتی جذاب از جادوی لوکا مودریچ در مستطیل سبز / فیلم
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • همکاری‌های مشترک محسن تنابنده و احمد مهرانفر؛ زوج همیشه جذاب
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • عزاداری امام صادق(ع) در امامزاده آقا علی عباس